Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok! Légyszi ebben tudnátok segíteni?

Főoldal » Középiskola » Kémia
457
Hány gramm metil-amint tartalmaz 100 cm3 metil-amin-oldat, ha 73 g 10 tömeg%-os sósavval közömbösíthető?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
g 10 m/m%os HCl oldat -> 7.3 g HCl
36.5 g HCl = 1mol -> 7.3 g = 7.3/36.5 mol = 0.2 mol HCl
CH3NH2 + HCl = CH3NH3+ + Cl-
1 mól sosav 1 mol metil-amint közömbösít, tehát 0.2 mol HCl 0.2 mol metil-amint közömbösít
1 mol metil-amin = 12+5+14 = 31 g
0.2 mol metil-amin = 0.2*31 = 6.2 g
0