Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sűrgős!! Kérlek! FIZIKA

Főoldal » Középiskola » Fizika
393
Nagyon sűrgős, ma 5ig le kell adjam!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Az eredő feszültség :E'e=7,5V-6V=1,5V ez is ellentétes polaritással van a 4,5V-os áramforrással, így az eredő feszültség Ue=Ee=4,5V-1,5V=3V Ez a feszültség jelenik meg az R=15Ω-os ellenálláson.
Az áramkör eredő ellenállása: Re=r₁+r₂+r₃+R=6+15=21Ω
A körben folyó áramerősség: I=Ue/Re=3/21=1/7A=143mA
0