Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Dobókocka

Főoldal » Középiskola » Matematika
651
Egy dobókockát hatszor feldobunk.
Mi a valószínűsége, hogy egyszer dobunk 3-nál kisebbet?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
ugyanazt ismételjük 6-szor
n= 6
egy kísérlet esetén a siker = 3 nál kisebbet dobunk= vagyis 1et, vagy 2-t dobunk
p(siker) = 2/6=1/3
Binomiális eloszlás
X= sikerek száma n-ből=
1, vagy 2 dobása 6 kísérletből.

fvtáblában képlet:

P(X=1) = ( 1/3) az elsőn szorozva (2/3) az ötödiken szorozva ( 6 alatt az 1) =
0,263
0