Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia. Mól%

Főoldal » Középiskola » Kémia
452
Egy palackban 22,4L hidrogén, 51g NH3, 2 mól metán és 89,6 L oxigén található n.k. között. Számítsd ki a keverék mól%os összetételét.
A választ köszönöm előre is!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
V(H) = 22,4L = 22,4 dm3
m(NH3) = 51g
n(CH4) = 2mol
V(O) = 89,6L = 89,6 dm3
Vm = 22,41 dm3/mol
n/n% = ?

n(H) = V/Vm = 1 mol
n(O) = 4 mol
n(NH3) = m/M = 3 mol
n(CH4) = 2mol
n.o = 10 mol

n/n% = n.oa / n.o * 100 = 2 mol / 10 mol*100 = 20 n/n%

1