Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika Segítsetek kérlek!!!!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
723
Hány gyerek jár abba az osztályba, ahol a gyerekek számának harmada 5-tel több, mint a
hatodrésze?

Lehet-e 1 nagymama, 2 anya, 2 lány és 1 unoka között 3 darab narancsot elosztani, hogy
mindenki egy egészet kapjon?

Misi 4 év múlva, Balázs 8 év múlva lesz kétszer annyi idôs, mint most. Hány évesek
most?

Pisti szeret horgászni. Amikor megkérdezték, hány halat fogott, ô így válaszolt: „Tízet
szerettem volna fogni, de ha kétszer annyit fogtam volna, mint amennyit tényleg fogtam,
akkor is néggyel kevesebb lenne, mint amennyit tényleg fogni szerettem volna.” Hány halat
fogott Pisti?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1/3x=1/6x+5
2/6x=1/6x+5 /*6
2x=x+30 /-x
X=30
30-an járnak az osztályba.

3-an vannak összesen:
Nagymama⇒lánya⇒unokája
A lánya az unokája anyukája

4 év múlva lesz 2-szer annyi idős mint most, szóval most annak a fele, így most 4 éves. Balázsnál ugyan ez, csak 8-cal. 8 év múlva lesz 2-szer annyi, tehát most 8 éves.

Visszafelé kell gondolkozni:
10 halat szeretett volna fogni, de 4-gyel kevesebbet sikerült volna, ha a kétszeresét sikerül annak, amit sikerült.
(10-4):2=3
3 halat fogott.
Módosítva: 6 éve
0