Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

ALGEBRA

Főoldal » Középiskola » Matematika
513
A bekarikázott feladatokban szeretnék segítséget kérni, levezetéssel.
Köszönöm. :-)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
ca-cb = közös szorzótényezőt, c kiemeljük = c(a-b)

5ab-5ac = közös szorzótényezőt kiemeljük, 5a-t = 5a( b-c)
15ax-10ay = 5a (3ax) -5a (2y) = 5a ( 3ax-2y)

5 x köb+10 x négyzet = 5 x- négyzet a közös = 5 x négyzet ( x+2)
15 y köb-5y = 5y( 3 y négyzet -1)
ab négyzet -a négyzet b köb = ab négyzet ( b-ab )
ax+ bx+ cx= x(a+b+c)

utána 5x ( xy-2y+x)
itt már a zárójelben lévők a közösek

(a-b) (2a+5b)
(a+2)(x-y)
0