Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenletes körmozgás

Főoldal » Középiskola » Fizika
473
Egy D=300mm átmérőjű köszörűkorong álló helyzetből t=10s alatt , n=20s a mínusz elsőn fordulatszámra gyorsul.
a)Határozza meg a felgyorsított köszörűkorong szögsebességét!
b)Számítsa ki egy kerületi pontjának kerületi sebességét és a fellépő centripetális gyorsulást!
Kérlek segítsetek!A válaszokat előre is köszönöm.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
ω=2π·n=125,6 1/s
vk=r·ω=0,15·125,6=18,84m/s
acp=r·ω²=0,15·125,6²=2366,3 m/s²
1