Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
472
1. Egy automata gép három napon keresztül azonos alkatrészt gyárt. A legyártott termékek száma naponta duplázódik. Az első napon a termékek 8%-a selejtes, a másodikon 6%-a, a harmadikon 4%-a. A háromnapi össztermelésből találomra kiemelünk egy alkatrészt. Mennyi a valószínűsége, hogy selejtes?

2. Egy 8 elemű halmaz részhalmazai közül véletlenszerűen kiválasztunk egyet. Mennyi a valószínűsége, hogy legfeljebb 3 elemű?

3. Egy társas játékban a játékosok csak 6-ost dobva tehetik a bábujukat a start mezőre. Mennyi annak az esélye, hogy Andrea az első hatost
a) másodszorra dobja
b) hetedszerre dobja?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
-1
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
3.feladat:

nem hatos után egy hatos -független események-val-geket összeszorozzuk

5/6 szor 1/6 = 5/36

6 szor egyymás után nem hatos utána meg egy hatos =
(5/6) a hatodikon szorozva 1/6



2. feladat:

Tétel. összes részhalmazok száma 2 n -diken
Most 2 a nyolcadikon = 256

kedvező esetek:

nincs eleme--- 1 ilyen van
1 db eleme van ---8 ilyen van
2 eleme van ---- 8 alatt a 2 (mivel sorrend nem számít= 28
3 eleme van ---- 8 alatt a 3 = 56

összesen kedvező= 93

val = 93/256


1.feladat
Kicsit trükkös
1 nap gyártanak n darabot
második nap gyártanak 2n darabot
harmadik nap gyártanak 4n darabot


ha egyet választok ezekből, akkor 1/7 val-gel első napi
2/7 val -gel második nap gyártott
4/7 valgel harmadik napi.

Teljes val tétele:

p(S) = 1/7 szer 0,08 + 2/7 szer 0,06+ 4/7 szer 0,04 = 0,0514
Módosítva: 6 éve
0