Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egy rombusz két átlója 24cm és 32 cm. Mekkora a kerülete és a magassága?

Főoldal » Középiskola » Matematika
766
Egy rombusz két átlója 24cm és 32 cm. Mekkora a kerülete és a magassága?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Kerület, tétel, rombusz, pitagorasz, magasság, helpnemértem
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Rombusz átlói merőlegesek (mert ő deltoid is) és felezik egymást (mert paralelogramma).

Pitagórasz tétele:
16 négyzete+ 12 négyzete = oldal négyzete
Oldal = 20

kerület = 4szer 20

Magassághoz a területet számoljuk ki kétféleképpen
Ter = e szer f /2 (mert deltoid) = 24 szer 32 /2 = 384
Ter = oldal szor magasság = m szer 20

ez a kettő ugyanaz...m=
0