Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítenétek a matek feladatban?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
340
Csatolom a képet
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Valószínűség
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
feladat 1.
2fajta levesből választhat
3fajta másodikból választhat
2*3=6 féle képpen kombinálhatja, hogyha egy levest és egy másodikat választ.
Peti ebből egy kombinációt szeretne így az amit szeretne arra 1/6 az esély, ami 16,6666667%

feladat 2.
x-el jelölöm a lehetséges számokat
1<x≤5
x= 2; 3; 4; 5
egy szabályos dobókockával 6 különböző számot dobhatunk (1,2,3,4,5,6).Ebből nekünk 4 jó.
4/6 a valódzínűsége, hogy olyat dobjunk ami nekünk jó =66,66666666667%
0