Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS!!! Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
336
1.A háromszög a oldalatt keressük ,ma (cm) a másik oldala 20 , T: 100 (területe)
2. a (cm) 15 , ma (cm)keressük és a T: 60 (tetülete) . (Nem csak megoldást kérek hanem azt is hogy hogyan kell kiszamolni) Előre is kösz!!!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
cm*cmAz első feladatot nem egészen értem, de ha jól értelmezem, akkor a magasságot kell kiszámolni.
1.
a=20 cm
T=100 cm2 (a 2 hatvány lenne)
ma=?
T=a*ma/2 (a / a törtvonal lenne)
100=20*ma/2
Az egyenlet, amivel ki tudod számítani:
100= (20*ma):2 /*2
200=20*ma / :20
10= ma
---------------------------------------------------
2.
a= 15 cm
T= 60 cm2
ma= ?
T= a*ma/2
60= 15*ma/2
Egyenlet:
60= (15*ma) :2 / *2
120= 15*ma / :15
8=ma
1

3.
T=67,2 cm2
ma=6,4 cm
a=?
T= a*ma/2
Egyenlet:
67,2= (a*6,4) :2 / *2
134,4=a*6,4 / :6,4
a= 21 cm
----------------------------------
4.
T=21,5 cm2
ma=25 cm
a=?
T= a*ma/2
Egyenlet:
21,5= ( a*25) :2 /*2
43= a*25 / :25
a= 1,72 cm
1