Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS feladat!

Főoldal » Középiskola » Matematika
1581
Bocsi hogy ilyen későn, nem volt időm...
Feladat:
Az elkészült nyers tészta tömege 1,8 kg. A liszt, a zsiradék valamint az egyéb adalék anyagok tömegének aránya 6 : 2 : 1

Köszi
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
1,8kg : (6+2+1) = 0,2
liszt: 6x0,2=1,2 kg
zsiradék: 2x 0,2= 0,4 kg
egyéb: 0,2 kg
2

1,8=6x+2x+x
1,8=9x
x=0,2
liszt=6x=1,2 kg
zsiradék=2x=0,4 kg
egyéb=x=0,2 kg
2

1,8kg=1800g
1rész=1800g/(6+2+1)=200g mert (6+2+1)=9rész van

Liszt: 6rész=6*200g=1200g
Zsiradék: 2rész=2*200=400g
Egyéb: 1rész=1*200=200g
0