Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia

Főoldal » Általános iskola » Kémia
442
³³1. Atomok száma 16g héliumba=?
2. Protonok száma egy vasatomban=?
3. Neutronok száma 0.5 mol aluminiumatomban=?
4. Elektronok szama egy kloratomban=?
5. Protonok száma 1/3 mol szénatomban=?
6. Külső elektronok száma egy szénatomban=?
7. Elektronok száma 1×10²³ db szénatomban=?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
1. Atomok száma 16g héliumba= 24*10²³ db atom
2. Protonok száma egy vasatomban= 26
3. Neutronok száma 0.5 mol aluminiumatomban=?
4. Elektronok szama egy kloratomban=17
5. Protonok száma 1/3 mol szénatomban=2
6. Külső elektronok száma egy szénatomban=4
7. Elektronok száma 1×10²³ db szénatomban=0,96
0