Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenletek/Egyenlőtlenségek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
297
Pls nagyon surgooos
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
egyenlet, egyenlőtlenség, Helpme, Matek7oszt
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Adatok :
B Cs A Ö
3x x+30 x 255

Kiszámítás:
3x+x+30+x=255 / öv.
5x+30= 255 / -30
5x = 225 / :5
x= 45

Behelyettesítés:
András: 45 db
Csaba: 45+30 = 75 db
Béla: 3*45 = 135 db

Ellenőrzés:
45+75+135 = 255

Válasz: Andrásnak 45, Csabának 75, Bélának 135 db könyve van.
0