Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok! Segítenétek megoldani?

Főoldal » Középiskola » Fizika
350
A feladat így hangzik:számítástok ki azt a nyomást, amit egy fiú fejt ki súlyával a padlóra hatva, ha tömege 45 kg, és cipőtalpának összterülete 400 cm2.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
m=45kg⇒nyomóerő Fny=450N
A= 400cm²=0,04m²
p=Fny/A=450/0,04=11250Pa
0