Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

1. a hidrogén klorid molekula protont ad le.2.a vasatom vas ionná alakul

Főoldal » Középiskola » Kémia
390
Ezek mik,oxidáció vagy redukció
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kémia, sos
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
1. HCl + H2O = H3O+ + Cl-
Ez hidrolízis, szóval egyik sem.
2.
Mivel nem írja hogy melyik vasionról van szó így két esetleges egyenletet lehet felírni.
Fe + 3e- = Fe3+
Fe + 2e- = Fe2+
Oxdiáció
Módosítva: 6 éve
1