Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki help

Főoldal » Általános iskola » Matematika
638
a,5x+3x-10=14
b,7x-2x+15=40
c,5x+7-8x+6x
d,6x+(4x+8)=6
e,6x-(4x+8)=6
f,6x - (4x - 8)=6
feladat:Oldd meg az egyenleteket a természetes számok halmazán! Ellenőrizz!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, Matematika, sos
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a,5x+3x-10=14
8x-10=14
8x=24
x=3 ez természetes szám!
Ell: 15+9-10=14
14=14

b,7x-2x+15=40
5x+15=40
5x=25
x=5 ez természetes szám.
Ell: 35-10+15=40
40=40
A c.) réz nincs rosszul felírva?

d,6x+(4x+8)=6
6x+4x+8=6
10x+8=6
10x=-2
x=-0,2 nem természetes szám!

e,6x-(4x+8)=6
6x-4x-8=6
2x-8=6
2x=14
x=7 ez természetes szám.
Ell: 42-(28+8)=6
42-36=6
6=6
f,6x - (4x - 8)=6
6x-4x+8=6
2x+8=6
2x=-2
x=-1 nem természetes szám.

Ha lesz időd, érdemes megnézned. Jó? https://www.youtube.com/watch?v=OY82DxXSXZ4&list=PLwXxAxAEOlGiHVOVZ3PZ7CYb_R6bJ0B7n&index=10
Módosítva: 6 éve
1