Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Elektromos teljesítmény. Valaki tudna segíteni?

Főoldal » Általános iskola » Fizika
403
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

2
Szia,

P = U * I

P a teljesítmény wattban,
U a feszültség voltban,
I a berendezésen átfolyó áram áramerőssége amperben.

Szóval az 1-es feladat: P = 20v * 5A = 100A

Remélem a többi menni fog :)



0

1.)
W=?
P=U·I=20V·5A=100W
W=P·t=100W·300s=30000J
0