Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Aki tudja az legyen szíves!

Főoldal » Középiskola » Fizika
665
Változtatható görbültségű homorú tükör fökusztávolsága 12cm.(Görbületnek nevezzük a sugár reciprokát.)
a, Mekkora a tükör görbületi sugara?
b, A tükör görbültségét a másfélszeresére növeljük. Mekkora most a fókusztávolság?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Nevezetessugármenetek
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
f=r/2=1/(2G) -> r=2f=24 cm
x*f=1/(2*1,5*G)
x/(2G)=1/(3G) -> x=2G/(3G)=2/3
Tehát a fókusztávolság az eredeti 2/3-a lesz, azaz 8 cm
0