Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérlek segítsetek angyon fontos ! Segítségeteket előre is köszönöm!

Főoldal » Középiskola » Matematika
394
A háromszögekben a szokásos jelöléseket alkalmazzuk!
(Azaz A csúccsal szemben van az a oldal, A csúcsban az alfa szög, stb.)

1) Egy háromszög csúcspontjainak koordinátái: A(-5;2), B(-3;-4) és C(1;-2).
Határozza meg a háromszög köré írható kör egyenletét!

2) Egy háromszög csúcspontjainak koordinátái: A(-2;4), B(-6;1) és C(1;-3). Hol metszi az A
csúcsból kiinduló magasságvonal az a oldal oldalegyenesét?
Milyen hosszú ez a magasság?
3) Adott két egyenes: e: 5x+2y = 6 és f: 4x-3y = 1. Határozza meg a két egyenes által
bezárt szög nagyságát!

4) Határozza meg a következő kör sugarát és középpontjának koordinátáit:
x 2 +y 2 -6x-8y -12 = 0. Írja fel a kör P(9;3) koordinátájú pontjába húzható érintő
egyenletét!

5) Határozza meg az y tengely azon pontjának koordinátáit, amelyből az A(-2;1) és B(4;3)
pontok által meghatározott szakasz derékszögben látszik!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Csatoltam képet. Az 5. feladathoz kell tudni!
Módosítva: 6 éve
0

Csatoltam képet. Két alakzat metszéspontját az alakzatok egyenleteiből képezett egyenletrendszer megoldásai adják! Ezért vesszük az y tengely és a Thales kör metszéspontját.
Módosítva: 6 éve
0