Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Általános iskola » Fizika
439
Hány °C-kal emelkedik a víz hőmérséklete, ha 5 liter vízzel 840 KJ hőt közlünk?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Adatok:
Q=840kJ
V=5l=5dm³=5kg
cvíz=4,22kJ/kg·⁰C (táblázatból)
Q=cvíz·m·ΔT
ΔT=Q/(cvíz·m)=840/(4,22·5)=840/21,1=39,8⁰C
0