Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Általános iskola » Fizika
398
Mekkora a tömege annak az alumíniumgolyónak, amellyel ha 1MJ hőt közlünk a hőmérséklete 185°C-kal nő meg?
Cal=900J/kg°C
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Adatok:
Q=1MJ=1000000J
ΔT=185⁰C
cAl=900J/kg⁰C
Q=cAl·m·ΔT
m=Q/cAl·ΔT=1000000/900·185=1000000/166500=6kg
0