Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki?

Főoldal » Középiskola » Matematika
569
(5x+3y)²=?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
25x2+30xy+9y2
0

A következő nevezetes azonosságot kell alkalmazni:
(a+b)2=a2+2ab+b2
Azaz:

(5x+3y)²
=(5x)2+2*5x*3y+(3y)2
=25x2+30xy+9y2
0