Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Halmazok

Főoldal » Középiskola » Matematika
416
Képet csatoltam
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
hatan nem voltak sehol, így 27-6 = 21 fő ment valahová.
Azonban, ha a 15 + 13 = 28 at összehasonlítjuk, akkor látju, hogy ez több. mIért mert voltak, akik két helyre is mentek. Őket kétszer számoltuk. Ez a többelt.
vagyis a 7 fő "többlet" volt mindkét táborban.


Csak síelni 15 -7 = 8 an voltak
Csak Balatonon 13-7 = 6 an voltak.

Csak egy táborban voltak = 8+6
Legalább egy táborban voltak =27-6 = 21
0