Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizikaa

Főoldal » Középiskola » Fizika
667
A 3. és a 4./a feladatokban kell segíteniii.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

2
3; m=70kg =700N
K=840 N
a = (K - mg) / m = (840 - 700) / 70 = 2 m/s²
0

4) mg=800N -> m=80kg
Fmax=700N
m*amax=700N -> amax=8,75m/s2
Tehát maximum 8,75m/s2 lehet a gyorsulása ereszkedés közben, hogy a kötél ne szakadjon el.
Ekkor v=at=a 2s/a = 2as = 70 m/s~8,37m/s
0