Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Dobókocka, szórás

Főoldal » Középiskola » Matematika
444
Egy szabályos dobókockával 11-szer dobunk. Jelölje ξ a kettőnél kisebb dobások dobások számát. Határozza meg ξ várható értékét és szórását!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika, szórás, érték, várható
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
n = 11
siker = egyet dobunk
p(siker ) = 1/6
Binomiális eloszlás

Várh érték = n szer p = 11 szer 1/6

szórás négyzete = n szer p szer (1-p) = 11 szer 1/6 szor 5/6

szórás ennek a gyöke
1