Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS

Főoldal » Általános iskola » Matematika
534
Melyik számot kell elosztani 1,2-del, hogy 3 legyen a hányados?
Egy szám a másik szám hatszorosa. Különbségük 20. Melyik ez a két szám?
Melyik az a szám, amelynek a kétszerese 4-gyel kevesebb a 28-nál?
19:00 ra kellene leadnom SOS
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, sürgős, sos, segítség, gyorsan, logika
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Melyik számot kell elosztani 1,2-del, hogy 3 legyen a hányados?
3*1,2=3,6
ellenőrzés: 3,6:1,2=3

Egy szám a másik szám hatszorosa. Különbségük 20. Melyik ez a két szám?
x-y=20
y*6=x
x-nek oszthatónak kell lennie hattal.
A legkisebb 6tal osztható szám ami nagyobb mint 20 az a 24
24-20=4
ha x=24 y=4 akkor minden feltételnek megfelelnek a számok. A két szám 24 és 4.

Melyik az a szám, amelynek a kétszerese 4-gyel kevesebb a 28-nál?
(28-4):2=x
x=12
ellenőrzés: 12*2+4=28
0