Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia segítsen valaki

Főoldal » Általános iskola » Kémia
1326
128 g kén-dioxid (SO2) előállításához mennyi ként kell elégetni?

Egyenlet : S+..........--->.........
Anyagmennyiségek:........... +.......... - - - >
Tömegek:....... +....... =............
Számítás......... <- - - - - |
128g
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Soooos
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

2
Reakcióegyenlet:
S + O2 = SO2

128 g kén-dioxidnak kiszámolod az anyagmennyiségét. Ugyanannyi mol S szükséges az előállításához (annak meg kiszámolod a tömegét, ha kéri a feladat).
0

Egyenlet : S+ O₂ → SO₂
Anyagmennyiségek:...1 mol........ +..1 mol........ - - - > 1 mol
Tömegek:..32 g..... +..32 g..... =.....64 g.......
Számítás...x...... <- - - - - | 128g
2*64=128 g kén-dioxid előállításához kétszer annyi, 2*32 g ként kell elégetni.
x=64 gramm ként kell elégetni.
2