Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Milyen széles a folyó?

Főoldal » Középiskola » Matematika
1239
A folyó partjától 100 méterre áll egy épület. Az épület egy 20 méter magasan levő ablakából a folyóra merőlegesen kitekintve, annak túlsó partját 610'depressziószög alatt látjuk. Milyen széles a folyó?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ehhez kellene egy ábra.
depresszió szög-egyik szára vízszintes, a másik szára lefelé mutat a kívánt pontra.

Egy derékszögű háromszög, aminek az egyik befogója 100 + x hosszú
másik befogója 20 m
a szög-talán 6 fok 10 perc pedig a 20 m-rel szemközti szög

x a keresett távolság.

tg (6 fok 10 perc ) = 20 / ( x+100)
0,10805 = 20/(x+100)


x = 85,1 m
0