Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Százalék számítás.

Főoldal » Középiskola » Matematika
731
A beton elkészítéséhez 1 t cementet 2 t homokot, 6 t kavicsot használunk fel.
Állapítsuk meg a beton százalékos összetételét!

Tippem sincs hogy kell elkezdeni :(
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
százalék számítás, nem megy
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
cement:homok:kavics=1:2:6. Mondjuk ez nem egészen igaz, mert kellene még hozzá víz is, de az alapanyagok aránya ennyi.
0

A beton százalékos összetétele:
A teljes beton a 100%
Felhasznált alapanyag aránya: 1:2:6

1+2+6=9
100÷9=x

1 t cement: 11,1...%
2 t homok: 22,2...%
6 t kavics: 66,6...%

De ahogy előttem írták, kell víz is hozzá. ;)
0