Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

9-es matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
1170
Az országút mentén fekvő A és B város távolsága 300 km. A-ból elindul B felé egy autó 60 km/h átlagsebességgel. Egy órával korábban B-ből elindult egy motoros 30 km/h átlagsebességgel. A motoros indulása után mennyi idővel lesz a két jármű egymástól 15 km-re?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
t-legyen az autós menetideje
Kellene egy táblázat

seb idő út
60 t 60t
30 (t+1) mert előbb indult 30 ( t+1)

találkoznak, ha a megtett utak összege = 300, de
most azt akarták, hogy még maradjon köztük 15 km

60t+ 30(t+1) = 300-15

t= 17/6 óra = 2 óra 50 perc
0