Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

9-es matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
654
Egy kerékpáros 9 km-t haladt 5 m/s sebességgel, majd másfél óra alatt 37 km-t tett meg, végül 2 órán keresztül 15 km/h sebességgel hajtott. Mekkora volt az átlagsebessége az egész útra vonatkozólag?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
átlagsebesség = összes út / összes idő

1 rész :
út = 9km
sebesség : 5m 1 sec alatt
mennyi az idő?

5m ---1 sec
9000 M ---?sec

900065 = 1800 sec = 30 perc = 0,5 Óra



2. rész:
37 km
1,5 óra
minden megvan

3 rész:

idő = 2 óra
sebesség 15 km ----1 óra alatt
akkor 2 óra alatt 30 mk az út


Utakat össze kell adni
időket össze kell adniés

osztani

(mértékegység ugyanaz legyen mindenhol)
0