Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika Lorentz erő

Főoldal » Középiskola » Fizika
427
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
A protonra ható Lorentz erő:
F=B·Q·v⇒behelyettesítve megkapod azt az erőt, ami a körpályára kényszeríti,. Ez lesz egyenlő a centripetális erővel Fcp
Tehát F=Fcp=m·v²/r⇒r=m·v²/F

1