Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
697
Megoldasi folyamat kelene kiszamolassal elore is koszonom
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Komplementer esemény:
Van egy eseményünk: X
A komplementer esemény: nem-X.
A kettő kizárja egymást, mindenképpen bekövetkezik valami (X), vagy az ő komplementere (nem-X), illetve összegük a biztos esemény (=1)
Tehát ha X esemény valószínűsége p, akkor a komplementer esemény (ami nem-X) valószínűsége 1-p.

A={pirosat húzunk}
B={7-est húzunk}
Egymást nem kizáró események, mert
- húzhatunk pirosat, ami 7-es
- húzhatunk 7-est, ami piros

Annak a valószínűsége, hogy pirosat húzunk: P(A)=1/4
Annak a valószínűsége, hogy 7-est húzunk: P(B)=1/8
Annak a valószínűsége, hogy piros 7-est húzunk: P(AB)=1/32

P(A+B)=P(A)+P(B)-P(AB)=1/4+1/8+1/32=11/32
0