Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1412
Vázold föl az 5 cm magas egyenes hasáb hálóját, számítsd ki a felszínét és térfogatát, ha alaplapja:
a, 5 cm-es oldalú négyzet
b, 4 cm-es oldalú négyzet
c, olyan téglalap, amelynek oldalai 3 cm, 4,5 cm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
felszín (A) : oldalak területének összege
térfogat (V) : alap területe * magasság

a, A = 5×5×6 = 150 cm // a 6 oldal ugyanakkora ezért *6
V = 5×5×5 = 125 cm

(ez egy kocka)

b, A = 4×4×5 + 2×4×4 = 80 + 16 = 96 cm
V = 4×4×5 = 80 cm

c, A = 2×3×4,5 + 2×3×5 + 2×4,5×5× = 27 + 30 + 45 = 102 cm
V = 3×4,5×5 = 67,5 cm
1

A mértékegységre mindig figyelj!
A felszín mindig négyzet..azaz
mm2, cm2, dm2, m2...

A térfogat mindig köb...azaz
mm3, cm3, dm3, m3...
Módosítva: 9 éve
1