Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Nagyon sürgős matek help

Főoldal » Középiskola » Matematika
436
Milyen valós számok teszik igazzá a következő egyenletet?1
(ügyelj rá, hogy minden megoldást megtalálj!)
sin(négyzet) x + cos x = 1
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Sajnos sin négyzet van és nem cos négyzet ezért lecseréljük.
Tudjuk, hogy sin négyzet + cos négyzet = 1

Így átalakítjuk
1-cos négyzet + cos X = 1
cos x -cos négyzet x = 0
NEM visszük át és osztunk vele, mert akkor megoldást veszítünk, hanem szorzattá alakítjuk (kiemelünk)

cos x ( 1-cos x) = 0

1. eset :
cos x = 0
egységsugarú körön lehetne berajzolni
x= pi/ 2 + k szor pi


2.eset:
cos x = 1

x= 2m szer pi

1