Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valakii fizika??

Főoldal » Általános iskola » Fizika
390
Aki szeret számolni ,az legyenszíves segítene nekem megoldani?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
A főzőlap ellenállása:
R=U/I=24/0,5=48Ω
Ha azt szeretnénk, hogy 1,2A follyon ⇒nagyobb feszültség kell.
Kiszámítása szintén Ohm törvényéből:
U=R·I=48·1,2=57,6V
0