Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Menyi lesz a 4:3:2 arány

Főoldal » Általános iskola » Matematika
649
Egy háromszög külső szögeinek aránya 2:3:4.
Mekkorák a belső szögei?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Nekiálltam
0

2x+3x+4x=360 fok
9x=360 fok
x=40 fok
Így külső szögei: 80, 120 és 160 fokosak
és belső szögei: 100, 60 és 20 fokos
0