Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Psl.

Főoldal » Középiskola » Matematika
387
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1.feladat:
Nyúl- egy ugrás 80 cm
10 ugrás--800 cm = 8 m
egy sec alatt

Kutya:
egy ugrás 1 méter
9 ugrás-9 m
egy sec alatt

Kutya utoléri, ha
t sec alatt megtesz : 80 m + amit a nyúl ment előre

9t = 8t+ 80
t= 80 sec


számcsere:

345 számok egymás mellett= értéke = 3 szor 100 + 4szer 10 + 5 ször 1

Legyen az eredeti számok számjegyei
a
2
8-a
Értéke = 100a+20+8-a = 99a+28


Cserével
8-a
2
a
Értéke= 100(8-a)+20+a= -99a+820

Szöveg szerint
(-99a+820)-(99a+28)= 594
-198 +792 = 594
a= 1
szám 127

ell csere= 721
eredeti = 127
kivonás =594
OK


Eredetileg van x (g) anyag----- xszer 0,82 réz--------xszer 0,18 cink


utána (x+18) anyagból 70 % réz------30 % cink = (x+18)szor 0,3

Azt is tudjuk, hogy ez a cink tartalom az eredeti 18-cal való növelésével értük el.

(x+18)szor 0,3 = xszer 0,18+ 18
0,12x+5,4=18
x= 105

Eredetileg : 105 g ból---86,1 gr réz----18,9 g cink
Utána 123 g-ból---86,1 réz----36,9 g cink

Stimmel= 18,9+18=36,9


Szembe mennek-találkoznak, ha az utak összege =17
t (órában)
60t+8t=17
t=0,25 óra

Ha a folyással szembe mennek, akkor :
a sebesség 4-gyel lecsökken
stb
Módosítva: 6 éve
0