Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika 8

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1184
Egy 12 cm élű kockát egyik lapjára merőlegesen átfúrtunk. A keletkezet lyuk egy 4x4 cm négyzetes oszlop. Mennyivel változott a kocka felszíne és térfogata a lyukasztás után.
A választ köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A kocka ereddeti adatai:
felszín: 12cm*12cm*6=864cm2
térfogat: 12cm*12cm*12cm=1728cm3

kifúrt test adatai:
térfogat: 4cm*4cm*12cm=192cm3


A kocka adatai kifúrás után:
térfogat: 1728cm3-192cm3=1536cm3
a felszíne növekszik, méghozzá 12cm2*4cm2*4=192cm2-rel
felszín: 864cm2+192cm2=1056cm2
0