Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika 8

Főoldal » Általános iskola » Matematika
654
Az egyik téglatest éleinek hossza a,b,és c a másiké x, y, z. Hasonlítsd össze a felszinüket és tértfogatukat. Melyik mennyivel nagyobb.Melyik és hányszor nagyobb.
a=12cm, b=4 dm, c=10 cm
x=25 cm, y= 3 dm, z= 80 mm
A választ köszönöm.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
téglatest 1
4dm=40cm
felszín: (a*b*2)+(a*c*2)+(b*c*2)=(12cm*40cm*2)+(12cm*10cm*2)+(40cm*10cm*2)=960cm2+240cm2+800cm2=20002
térfogat: a*b*c=12cm*40cm*10cm=48003

téglatest 2
3dm=30cm
80mm=8cm
felszín: (a*b*2)+(a*c*2)+(b*c*2)=(25cm*30cm*2)+(25cm*8cm*2)+(30cm*8cm*2)=1500cm2+400cm2+480cm2=23802
térfogat: a*b*c=25cm*30cm*8cm=60003

összehasonlítás:
felszín: a téglatest 2-nek nagyobb a felszíne (2380cm2-2000cm2=)380cm2-rel
2380cm2:2000cm2=1,19
1,19szerese a téglatest2 a téglatest1-nek
térfogat: a téglatest2-nek nagyobb a térfogata (6000cm3-4800cm3=)1200cm3-vel
(6000cm3:4800cm3=)1,25szöröse a téglatest2 a téglatest1-nek
Módosítva: 6 éve
0