Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hogyan oldjam meg az alábbi abszolút értékes függvényt?

Főoldal » Középiskola » Matematika
644
|3x-2|=4 Ez lenne a feladat,de nem nagyon értem,addig megy amíg esetbontást csinálok és meg van a 2 esetem.És tovább?Valaki részletesen elmagyarázná legyen szíves?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, egyenlet, stb., abszolút, érték
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Ennél nem kell bonyolultabb esetszétválasztást csinálni; egy szám ||-e akkor 4, ha a szám vagy 4, vagy -4, tehát

3x-2=4, ennek a megoldása x=2
3x-2=-4, ennek a megoldása x=-2/3

Esetszétválasztást olyankor csinálunk, amikor az ||-en kívül van másik ismeretlen is. Például ha az lenne a feladat, hogy |3x-2|=x, akkor már kellene.
1

Csatoltam képet.
1