Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tudna segíteni a matekban SOS! a válaszokat előre is köszönöm

Főoldal » Általános iskola » Matematika
367
1. Egy háromszög szögei: α = 43° és β = 74°. Írd is le a számolást?

4p
Határozd meg a hiányzó belső szög, illetve a külső szögek nagyságát!

γ= ………… α’ = ………… β’ = ………… γ’ = …………

2. Döntsd el, igaz-e vagy hamis az állítás! (I vagy H)5p
a) A háromszög beírt körének középpontja a középvonalak metszéspontja.
b) Van olyan háromszög, melynek magasságpontja a háromszögön kívülre esik.

c) A háromszög súlypontja a középvonalak metszéspontja.

d) A háromszög súlyvonala illeszkedik a csúcsra és a szemközti oldal felezőpontjára.

e) A háromszög magasságvonala mindig illeszkedik a csúcsra és a szemközti oldal felezőpontjára.


3. Szerkeszd meg a megadott háromszög körülírt körét! (euklideszi szerk.) 5p

C
A B




4. Rajzold be a hegyesszögű háromszög magasságvonalait! Nem kell eukliedesziszerkesztés, de vonalzóval rajzold! 3p



5) Fejezd be a mondatot! 3p
Két háromszög egybevágó,
a) ha oldalainak hosszapáronként …………………………..
b) ………………………….szöge és egy oldaluk hossza egyenlő.
c) Két-két oldaluk hossza páronként egyenlő, és a ……………..szögek egyenlők.

6) Szorgalmi
A zöld ABC ∆ Kerülete: 52cm. Mekkora a piros PQR ∆ kerülete, ha a piros ∆ oldalai a zöld ∆ középvonalai: KPQR=…….. 2p
C
P R

AQB
b) Mekkora a PQR ∆ területe, ha az ABC ∆ területe: 116cm2
TPQR=………
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1.
α=43⁰
β= 74⁰
γ=180⁰-(β+α)=>180-(74+43)=>180⁰-117⁰=63⁰
α'=180⁰-43⁰=137⁰
β'=180⁰-74⁰=106⁰
γ'= 180⁰-63⁰=117⁰
2.
a)I
Módosítva: 6 éve
1