Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kör és egyenes metszéspontja

Főoldal » Középiskola » Matematika
2311
1. Számitsd ki az (x+1) negyzeten + (y-2) negyzeten =25 egyenletu kor es az x-3y =-12 egyenletu egyenes metszespontjainak kordinatait.
Számítsd ki a két metszéspont által meghatározott húr hosszát is.

2. Szamitad ki az x negyzet + y negyzet =25 egyenletu kor es az x-7y =-25 egyenes metszespontjainak kordinatait.
Határozza meg annak a körnek az egyenletét, amely áthalad a két metszésponton és a (0; 0) ponton, illetve
szamold ki a kör és a három pont által kifeszített háromszög területének arányát.

3. Ird fel a K(9,-8) kozeppontu es 10 egyseg sugaru k kor egyenletet .
Szamitsd ki az e;y=-16 egyenletu egyenes es a k kor pontjanak kordinatait.
Ird fel a k kör P(1 ;− 2) pontjában húzható érintőjének egyenletét, add meg ennek az érintőnek az iránytangensét (meredekségét)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kor, metszéspont, egyenes
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

4
Az első megoldását megmutatom:
0

Szép, komoly feladatok ezek:
(Kár, hogy semmit sem válaszolsz.)
0

Ha valami nem világos, majd megszólalsz.
0

Neharagudj, nem láttam az üzeneted! Nagyon szépen köszönöm a megoldásodat!
0