Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Dolgozat,

Főoldal » Általános iskola » Matematika
511
A lakás felújitásakor a burkoló a konyhát az elóteretés a fürdőszobátcsempézte. Az elótérben 3négyzetméterrel kevesebb csempét rakott, mint a konyhában, viszont a fürdóbe a konyhai mennyiség kétszeresénél 5négyzetméterrel több került. Burkoló összesen 46négyzetm. csempézet le. A tulajdonos összesen 52 négyzetm csempét vett,de burkolás során 4%vágási hulladék keletkezett. Hány négyzet méter csempe maradt meg?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
K: X
E: X-3
F: X·2+5
________________________
Ö: 46 m²

x+x-3+x·2+5=46 m²
4x-3+5=46
4x=48
x=12

K: 12 m²
E: 9 m²
F: 29 m²

52·4/100= 208/100= 2,08 m² 49,92 m² csempe maradt meg
0