Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika házi, vektorok

Főoldal » Középiskola » Matematika
454
Csatoltam képet a feladatról.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az OD vektort kell 90 fokokkal forgatni négyszer. Ez helyvektor lesz , mivel origó körül forgatunk. Vagyis rögtön a ont koordinátáit kapjuk meg.

Tudjuk, hogy a 90 fokkal való forgatáskor a két koordináta felcserélődik és az EGYIK -1 szeres lesz. Az iránytól függ, hogy melyik. De nekünk ez most mindegy.

OD vektor = D-0 = D(5,9)

C(9,-5)
B(-5,-9)
A(-9,5)

AO hossza = gyök ( 5 négyzete + 9 négyzete )

AO= gyök 106
átló = 2szer gyök 106


terület = (mert deltoid is egyben ) = e szer f / 2
2 átló szorzata /2

vagy Pit tétellel az oldalt kiszámolod és abból területet.
0