Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítséget szeretnék kérni , nem tudom kiszámolni a feladatokat.

Főoldal » Középiskola » Matematika
1860
1. Egyenlő oldalú (szabályos) háromszög oldalai 8 cm hosszúak. Mekkora háromszög magassága?
2. Derékszögű háromszög egyik szöge 25⁰. A szöggel szemben fekvő befogó 7 cm.Mekkora a háromszög másik befogója és átfogója?
3. Derékszögű háromszög egyik hegyesszöge 20⁰. Az átfogója 12 cm hosszú. Mekkorák a befogói?
4. Egy derékszögű háromszög egyik befogója 4 cm-rel,a másik befogója 2 cm-rel rövidebb az átfogónál.Mekkorák a háromszög oldalai és mekkorák a hegyesszögei?
5. Egyenlőszárú derékszögű háromszög átfogója 5 cm.Mekkorák a befogói?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
5.feladat:
Pitagórasz tétele:
b négyzet + b négyzet = 5 négyzete
2 szer b négyzete = 25
b négyzete = 12,5
b = gyök 12,5

4.feladat:
Pit tétele:
(x-4) négyzete+ (x-2) négyzete = x négyzete

x négyzet -8x+16 + x négyzet -4x +4 = x négyzete

-12x +20 + x négyzete = 0

x= 2
x=10

3.feladat:
szemközti / átfogó = sin 20

szemk/ 12 = 0,342
szemk = 4,10

melletti/ átfogó = cos 20
melletti = 12 szer cos 20
melletti = 11,3

(lásd fv tábla)

2.feladat

7/ átfogó = sin 25
7 = átf szor 0,422
átf = 16,56

7/ melletti = tg (25)
7/ tg 25 = melletti = 15,0

1.feladat:
Az egyik szimmetria tengelyt (magasságot) berajzolva két derékszögű háromszöget kapunk.

Pit tétele:
m négyzete + 4 négyzete = 8 négyzete
m négyzete = 48
m = gyök 48
0