Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémiában kellene egy ki segítség

Főoldal » Általános iskola » Kémia
1026
1.Az alábbi változáso közül melyek a kémiai reakciók:a= cukor oldása
b=higany-oxid bomlása
c=kén égése
d=a jég olvasása
2. Miért kémiai reakció a víz elektromos bontása?
3. Nevezd meg a következő reakciók termékeit:a= szén égése
b=cink és kén együttese
c=magnézium égése
d=higany-oxid
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
1. b, c
2. Mert egy anyagból, a vízből, két, új tulajdonságú anyag, hidrogén gáz és oxigén gáz keletkezik.
3. a. szén-dioxid
b. cink-szulfid
c. magnézium-oxid
d. higany-oxid bomlása: higany és oxigén gáz
2