Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Általános iskola » Matematika
884
Dani egy folyó szélességét méri. Kitűz a folyó innenső partján egy K karót, a folyó túlpartján lévő F fával szemben. Kitűz másik két karót (A és B) úgy,hogy az FKA= KAB=90° legyen. Végül a KA szakaszon is letűz egy C karót úgy, hogy a B,C és az F pont egy egyenesbe essen. Milyen széles a folyó, ha KC=7,2 m, CA=0,6,AB=15m?
Hasonló-e egymáshoz a két derékszögű háromszög, ha a) a=1,2cm, a'=2,1cm, c'=3,5cm;
b) a=1,5cm, c=3,9cm, a'=2,5cm, b'=5,5cm?
A megfigyelő 4 m távolságra ül egy 75cm széles ablak mögött. A megfigyelőtől 500m-re, az ablak síkjával párhuzamosan halad egy kerékpáros. Mekkora a sebessége, ha a kerékpáros feje 15 másodpercig látható az ablaknyíláson?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia ezt nem tudom pedig nagyon segítenék esküszöm neked nem szoktam hazudni
1