Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

!!!SOS!!! Kéne egy kis segítség!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
477
Csaj legalább 1 példát Kellene elmagyarázni a többit én szeretném megoldani...
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Vegyük az első pédát:

15-(3a+6)=3 /zárojelbontás (először fel kell bontani a zárójelet, ha a zárójel előtt mínusz van, akkor midnen előjel az ellentettjére
15-3a-6=3 /-15 változik a zárójelben)
-3a-6=-12/+6
-3a=-6 /:-3
a= 2
Módosítva: 6 éve
0

15-(3a+6)=3 /zb.
15-3a-6=3 /öv.
9-3a=3 /+3a
9=3+3a /-3
6=3a /:3
2=a
1